Begyndelsen - De tidlige år og udvidelse af sortiment samt butik

En kold vinterdag i januar 1964 slog de to indehavere, Vivi og Flemming Werenberg, spændt dørene op for første gang til Bolighuset Werenberg. Her startede en unik historie om kvalitet, service og dedikation i en beskeden butik på ca. 200 kvm. Gennem de sidste 60 år har bolighuset gennemgået en bemærkelsesværdig udvikling.

I begyndelsen specialiserede de sig kun i møbler, men snart udvidede sortimentet til også at omfatte gardiner og tæpper. Med forretningens vækst opstod behovet for ekstra hænder, og de første ansatte blev ansat i de tidlige år.

Første milepæl: Bygning af den første hal

Året 1969 markerede en vigtig milepæl, da Vivi og Flemming, delvist selv og med dedikerede medarbejdere, byggede deres første hal. Denne udvidelse gav mulighed for at inkludere senge i sortimentet. I årene 1972-1982 fik bolighuset vokseværk og fik form som en trelænget forretning med tilhørende parkeringspladser. Udvidelsen stoppede ikke her, og i 1986 og 1989 blev yderligere to haller tilføjet, hvoraf den ene var specielt designet til sofaer.

Med det øgede butiksareal fulgte behovet for mere lagerplads. Derfor blev der i 1999 bygget et stort højlager, hvilket gjorde det muligt at samle alle lagervarer under ét tag. Den sidste tilføjelse til faciliteterne kom i 2005 med en overbygning af den tidligere parkeringsplads i gården.

Generationsskifte og finanskrisens udfordringer

Efter over 40 år bag roret var Vivi og Flemming klar til at give stafetten videre til deres søn Torben Werenberg og hans hustru, Lone. Kort efter overtagelsen ramte finanskrisen møbelbranchen, og fremtiden var usikker. Hvad skulle der ske nu? Hvor meget ville finanskrisen påvirke branchen? Og ville den overhovedet have de store indflydelser? Spørgsmålene var mange. Familien gjorde deres bedste for at følge udviklingen samt markedet, og de sørgede for at være first movers.

Nye investeringer og familieudvidelse

I dag er der besøgende fra hele landet, både på webshoppen og i det 11.000 kvm store bolighus i Brenderup på Fyn.


I løbet af 2022 oplevede Bolighuset Werenberg betydelige forandringer. Lone og Torbens ældste søn, Christoffer Werenberg, og hans kone, Lykke Werenberg, købte sig ind i virksomheden. Lykke havde allerede spillet en stor rolle i bolighusets udvikling de sidste par år, ved at bidrage til opstarten og optimeringen af både webshoppen samt den digitale markedsføring.

Corona rammer Danmark - Overlevelse og succes

I 2020 ramte coronakrisen Danmark. Ingen vidste, hvad der ville ske i starten, men heldigvis havde Bolighuset Werenberg etableret en webshop i årene 2013-2015, hvilket hjalp dem med at holde gang i salget og øge kendskabet til det populære bolighus i den lille by på Fyn. Førhen var det primært kunder fra Fyn og Jylland, der besøgte bolighuset, men med butikkernes nedlukning ændrede folks online vaner sig, og de købte mere på internettet. Dette betød, at mange begyndte at investere mere i deres hjem, da de tilbragte mere tid derhjemme under nedlukningen.

Flakhavens boligunivers: En ny begyndelse

I marts 2022 åbnede Bolighuset Werenberg dørene til deres store Hästens sengeunivers i hjertet af Odense. Flakhaven 1B i Odense C dannede rammen for Bolighuset Werenbergs første lillebror og var starten på noget nyt. Præcis to år senere lukkede dørene for Hästens Brand Store, og en ny lillebror flyttede ind. Fredag den 7. juni 2024 åbnede Bolighuset Werenberg dørene til et smukt boligunivers med et udpluk af Bolighuset Werenbergs flotte sortiment. På Flakhaven finder man masser af inspiration til både stuen og spisestuen med et bredt udvalg af moderne møbler og accessories. Sortimentet består af stilfulde sofaborde og spiseborde i flot marmor samt elegante modulsofaer, der kan tilpasses efter dit hjem, hvor du selv kan vælge modulopsætning, tekstil og farve. Den dominerende spiller på Flakhaven er bolighusets eget brand, Matt Design. Matt Design er et stilfuldt brand med et moderne sortiment, der spænder bredt fra lamper og knagerækker til større møbler.