I 1913 blev grundstenene til Eva Solo A/S lagt. I dag står Jan Engelbrecht i spidsen for virksomheden, som den fjerde generation efter grundlæggeren. Jan Engelbrechts mor, Eva, har lagt navn til virksomheden i sin tid.

     

    Eva Solos designs har et meget karakteristisk design, der på mange måder har været synonym med udviklingen af moderne hjem. Oprindeligt begyndte de at fokusere på funktionelle og højkvalitets køkkenredskaber, som var designet til den hjemmegående husmor. Da kvinderne med tiden begyndte at blive en større del af arbejdsmarkedet, og derfor fik mere travlt og mindre tid til husarbejdet begyndte Eva Solo A/S at tilpasse deres sortiment med køkkenredskaber, som skulle gøre arbejdet i køkkenet mere effektivt. Dette gjorde at de i 1952 lancererede brød- og pålægsmaskinen. I 1952 skete der en udvikling i de danske køkkener, og det begyndte at blive mere populært med åbne køkkener, hvorfor det blev vigtigt at køkkenredskaberne både var praktiske men også æstetisk tiltalende til at de kunne stå fremme.

     

    I dag designer de ikke kun køkkenredskaber, men har udvidet sortimentet til service, møbler og boligtilbehør. Deres identitet er stadig forankret i historien og Eva Solo fortsætter med at udstråle funktionelt design af uovertruffen kvalitet.